Botiş: ANAF a finalizat verificările la SC Mobil Construct SRL, nu a constatat nereguli

Fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au finalizat verificările la firma SC Mobil Construct SRL şi l-au informat că nu au fost constatate nereguli în relaţia cu Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa.

468 afișări
Imaginea articolului Botiş: ANAF a finalizat verificările la SC Mobil Construct SRL, nu a constatat nereguli

Botiş: ANAF a finalizat verificările la SC Mobil Construct SRL, nu a constatat nereguli (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ministrul Ioan Botiş a precizat că în raportul final întocmit de ANAF se arată că din verificarea făcută la SC Mobil Construct SRL, din 1 noiembrie 2010, nu s-au constatat facturi emise către Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şi nici sume încasate fie prin bancă (s-au verificat extrase de cont), fie prin casierie (s-au verificat chitanţele emise).

"Faţă de cele prezentate nu se constată nereguli sau diminuarea obligaţiilor faţă de bugetul de stat", se arată în documentul întocmit de ANAF, precizează Ioan Botiş.

Reprezentanţii ANAF au mai constatat că nu este vorba de încălcarea unor prevederi legale.

"Am spus de la început că s-a făcut contractul şi a doua zi, pentru că şi-au dat seama că ar putea fi o problemă, au renunţat. Contractul nu era pentru derularea proiectului ci ca să-şi desfăşoare alte activităţi. Şi-au dat seama că este în neregulă şi nu s-a mai derulat. Nu s-au încasat sumele. Am mai spus că eu nu am avut un interes direct acolo, nu am semnat niciun act", a mai spus fostul ministru.

Ioan Botiş a citat şi un document emis de Agenţia Naţională de Integritate, care arată că din documentele solicitate şi transmise de instituţiile publice şi entităţi nu a rezultat participarea directă a lui Ioan Botiş, în calitate de ministru al Muncii, aşa cum prevede Legea conflictului de interese.

"Astfel, în lipsa unei decizii directe la aprobarea proiectului şi în încheierea contractului nu au fost identificate elemente în sensul existenţei unei încălcări a regimului juridic al conflictelor de interese în materie administrativă", se mai arată în documentul citat de Botiş.

Fostul ministru a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu a fost citat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici nu a primit vreo notificare privind verificarea sa de această instituţie.

Ioan Nelu Botiş a precizat că se va prezenta la DNA dacă va primi vreo citaţie, dar până în prezent nu a primit niciun document din partea procurorilor anticorupţie.

Fostul ministru a mai spus că aşteaptă şi punctul de vedere al Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF), precizând însă că, din punct de vedere administrativ, nu are cum să fie în conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese. ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la Agenţie pentru a depune documente.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-a cerut scuze petnru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare. Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat în 22 aprilie de premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici