BRD are doi membri noi în CA, Giovanni Luca Soma şi Aurelian Dochia, care aşteaptă aprobarea BNR

BRD are doi membri noi în Consiliul de Administraţie, Giovanni Luca Soma, directorul regional pentru Europa al diviziei internaţionale Bănci şi Servicii Financiare din cadrul grupului Societe Generale, şi economistul Aurelian Dochia, care aşteaptă acceptul BNR, după ce au fost aprobaţi de AGA.

316 afișări
Imaginea articolului BRD are doi membri noi în CA, Giovanni Luca Soma şi Aurelian Dochia, care aşteaptă aprobarea BNR

BRD are doi membri noi în CA, Giovanni Luca Soma şi Aurelian Dochia, care aşteaptă aprobarea BNR (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cei doi au fost numiţi pentru o perioadă de patru ani, care se calculează de la data aprobării prealabile de către banca centrală, se arată într-un comunicat transmis joi de BRD Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Giovanni Luca Soma a început să lucreze în grupul Societe Generale în 2002 ca director regional şi ulterior a ocupat funcţiile de director general adjunct al ALD Automotive Group şi director general al ALD International. În 2010, a fost numit director al Diviziei Societe Generale Credite de consum, leasing operaţional şi gestionare a flotei auto, iar în prezent este director regional pentru Europa, Divizia Internaţionlă Bănci şi Servicii Financiare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul BRD.

Aurelian Dochia este în prezent membru al Consiliului de Administraţie al BRD Finance IFN şi este asociat în firma de consultanţă Concept Consultanţă Economică şi de Afaceri.

El a fost membru în Consiliul de Administraţie al unor firme din grupul BRD, al SIF Muntenia, al Fondului Proprietăţii de Stat, al Centrului Român pentru Politici Economice (CEROPE).

Consiliul de Administraţie al BRD este compus în prezent din nouă membri şi este prezidat de Philippe Charles Lhotte. Ceilalţi membri sunt Petre Bunescu (director general adjunct), Jean-Luc André Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu şi Ioan Cuzman.

Totodată, acţionarii au aprobat joi în AGA rezultatele financiare pe anul trecut, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Astfel, BRD şi-a propus să revină pe profit în acest an, mizând pe reducerea provizioanelor, care în ultimii doi ani au cauzat băncii o pierdere cumulată de 716 milioane lei.

Banca mizează pe o creştere de 4% a creditelor nete, acestea urmând să ajungă în acest an la 28,9 miliarde lei, după ce anul trecut nivelul împrumuturilor a scăzut cu 11,8%, la 27,8 miliarde lei, de la 31,5 miliarde lei în 2012.

Depozitele atrase sunt anticipate să scadă cu 3,6%, la 34,8 miliarde lei, după ce anul trecut au urcat cu 13,5%, la 36,1 miliarde lei. În anul 2012, depozitele au cumulat 31,8 miliarde lei.

Acţionarii şi-au mai dat acceptul privind remuneraţia administratorilor neexecutivi pentru 2014, în valoare brută de 1.500 de euro pe lună, echivalent lei, şi limitele generale pentru remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi ale directorilor în acest an, în cuantum brut de 9,9 milioane lei.

Grupul financiar francez Societe Generale deţine 60,17% din acţiunile BRD, printre acţionari numărându-se Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri.

Acţiunile BRD au crescut miercuri cu 0,06%, la 8,3450 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 5,81 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici