British Petroleum: SUA au devansat Rusia şi au devenit cel mai mare producător de gaze naturale din lume

Statele Unite au devenit anul trecut cel mai mare producător de gaze naturale la nivel mondial, devansând Rusia, potrivit grupului energetic britanic BP, preluat de agenţia Ria Novosti.

28 afișări
Imaginea articolului British Petroleum: SUA au devansat Rusia şi au devenit cel mai mare producător de gaze naturale din lume

British Petroleum: SUA au devansat Rusia şi au devenit cel mai mare producător de gaze naturale din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, producţia de gaze naturale a Statelor Unite a crescut anul trecut cu 3,5%, comparativ cu 2008, la 593,4 miliarde de metri cubi, cantitate echivalentă cu 20,1% din producţia mondială.

"Creşterea producţiei de gaze naturale, trend înregistrat timp de trei ani consecutivi, a permis SUA să devanseze Rusia şi să ocupe primul loc mondial", a afirmat economistul şef al BP, Christof Rühl.

În schimb, Rusia a extras anul trecut o cantitate de gaze naturale cu 12,1% mai redusă decât în 2008, de 527,5 miliarde de metri cubi (17,6% din producţia mondială). Pe locul trei în clasamentul BP se plasează Canada (5,4% din producţia mondială).

La nivel mondial, producţia de gaze naturale a scăzut în 2009 cu 2,1%, la 2.987 miliarde de metri cubi. Consumul s-a redus, de asemenea, cu 2,1%, la 2.940 miliarde de metri cubi de gaze.

BP se află în centrul unui scandal ecologic în SUA, după ce o platformă petrolieră marină aparţinând grupului a explodat şi s-a scufundat, producând scurgeri masive de ţiţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici