Bulgaria a redus estimarea de creştere economică pentru acest an

Bulgaria a redus estimarea de creştere economică pentru acest an de la 1,9% la 1%, potrivit unui program revizuit de reforme trimis Comisiei Europene.

144 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a redus estimarea de creştere economică pentru acest an

Bulgaria a redus estimarea de creştere economică pentru acest an (Imagine: Shutterstock)

În intervalul 2014-2016, avansul economic este estimată la 1,8%, 2,9%, respectiv 3,4%, fiind anticipată creşterea exporturilor şi a cererii pe piaţa internă, transmite Novinite.

Potrivit estimărilor, rata şomajului va atinge în acest an 13%, urmând să scadă la 12,8% în 2014.

Rata ridicată a şomajului va conduce la o majorare modestă a salariilor, de 4%-6% în următorii şapte ani.

Inflaţia va fi în 2013 de 2,4%, iar anul viitor de 2,7%, cea mai ridicată din următorii şapte ani, urmând să scadă la 2% în 2020.

Reducerea aparatului administrativ va genera economii estimate la 332 milioane de leva (166 milioane euro) pe an, până la sfârşitul lui 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici