Bursa de la New York a închis luni în creştere, datorită ofertei Google pentru Motorola Mobility

Bursa de la New York a închis luni în creştere pentru cea de-a treia şedinţă consecutiv, datorită optimismului generat de oferta de 12,5 miliarde de dolari lansată de Google pentru Motorola Mobility, transmite Reuters.

142 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a închis luni în creştere, datorită ofertei Google pentru Motorola Mobility

Bursa de la New York a închis luni în creştere, datorită ofertei Google pentru Motorola Mobility (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fuziunile şi achiziţiile sunt considerate un semnal că marile companii au rezerve substanţiale de bani şi sunt dispuse să cheltuiască deşi creşterea economică a încetinit.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 1,9%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a crescut uc 2,18%. Piaţa Nasdaq a câştigat totodată 1,88%.

Acţiunile Motorola Mobility au crescut cu 55,8% după ce Google a oferit 12,5 miliarde de dolari pentru a prelua compania, cea mai mare achiziţie derulată vreodată de gigantul căutărilor pe internet.

Titlurile Google au pierdut însă 1,2%.

Odată cu creşterea de luni, pierderile semnificative de săptămâna trecută au fost recuperate. Printre cei mai mari câştigători au fost băncile, care au înregistrat însă în ultima perioadă cele mai accentuate scăderi. Bank of America a urcat cu 7,9%, reuşind cea mai bună creştere din componenţa indicelui Dow Jones.

Acţiunile companiilor producătoare de telefoane mobile au crescut datorită optimismului generat de achiziţia Motorola Mobility. Titlurile Research In Motion, compania canadiană care produce telefoanele Blackberry, au urcat cu 10,4%, iar acţiunile Nokia listate la New York au avansat cu 17,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici