Capitala va avea circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, în valoare de 17 milioane de euro

Primăria Capitalei va plăti 17 milioane euro, cu TVA, pentru amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, proiectul cofinanţat de UE vizând, printre altele, construcţia de debarcadere, poduri, amfiteatre şi a unei săli clădiri multifuncţionale, precum şi decolmatări şi modernizări.

7596 afișări
Imaginea articolului Capitala va avea circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, în valoare de 17 milioane de euro

Capitala va avea circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, în valoare de 17 milioane de euro (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lucrările au fost atribuite, marţi, asocierii Construcţii Erbaşu, Garden Center Grup, Eco Horticultura, Vega 93 şi Aedillia Construct 90, pentru 61,3 milioane lei, fără TVA.

Amenajarea acestui circuit, gândit ca un proiect unitar, presupune amenajarea unei ecluze navigabile, construcţia a două poduri noi care să facă legătura dintre parcul Bordei şi insula artificială aflată pe lacul Floreasca, debarcadere pentru vaporaşe turistice precum şi a două amfiteatre pe malurile lacurilor, pentru organizarea de evenimente.

Proiectul prevede şi amenajarea unor chioşcuri din lemn, piste pentru bicilişti, piscine, locuri de joacă şi construcţia unei săli polivalente în zona lacului Floreasca, cu o capacitate de 360 de locuri.

Alte obiective menţionate în caietul de sarcini sunt lucrări de amenajare peisagistică, precum şi achiziţia de bărcuţe cu vâsle, hidrobiciclete şi a unui vaporaş de agrement.

Contractul, adjudecat prin licitaţie deschisă, are o durată de 17 luni şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici