Care este cea mai grea sarcină a lui Mark Zuckerberg ca director general al Facebook

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit vineri despre cea mai grea sarcină pe care o are în calitatea sa de conducător al reţelei de socializare.

792 afișări
Imaginea articolului Care este cea mai grea sarcină a lui Mark Zuckerberg ca director general al Facebook

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a declarat că cea mai grea sarcină a sa este să îşi dea seama cum să adapteze cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial la aparatele mobile, transmite Bloomberg.

"Adaptarea funcţiunilor Facebook la aparatele mobile este dificilă întrucât experienţa utilizatorilor acestora este mult diferită faţă de cea de pe PC-uri", a afirmat Zuckerberg într-un interviu la o conferinţă media din Sun Valley, Idaho.

Pe de altă parte, Zuckerberg a minimalizat problemele legate de conducerea unei companii nou listate la bursă.

"Lucrurile nu sunt cu mult diferite. Mă concentrez pe construcţia de produse", a spus Zuckerberg, care a înfiinţat Facebook acum opt ani, în camera sa din campusul Universităţii Harvard.

Facebook se află sub presiunea de a creşte veniturile din publicitate ale serviciului mobil, pentru continuarea creşterii.

Pentru versiunea mobilă a serviciului său, Facebook dezvoltă funcţiuni care permit companiilor interesate să se promoveze să ţintească anumite categorii de utilizatori.

Îngrijorările legate de încetinirea ritmului de dezvoltare au dus la scăderea cotaţiei acţiunilor Facebook cu aproape 20% de la intrarea la bursă, în luna mai, fiind tranzacţionate vineri la circa 30,64 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici