Cartiere "vii" şi "moarte" ale pieţei imobiliare din Bucureşti. Care sunt zonele cele mai căutate

Potenţialii cumpărători din Capitală sunt interesaţi, atunci când vine vorba de achiziţionarea unui apartament, în special de spaţiile verzi şi de calitatea vecinilor. Astfel motivează specialiştii de pe piaţa imobiliară poziţiile fruntaşe ocupate de Drumul Taberei şi Titan în topul celor mai căutate cartiere.

759 afișări
Imaginea articolului Cartiere "vii" şi "moarte" ale pieţei imobiliare din Bucureşti. Care sunt zonele cele mai căutate

Cartiere "vii" şi "moarte" ale pieţei imobiliare din Bucureşti. Care sunt zonele cu cele mai căutate apartamente (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Lista, furnizată la solicitarea Gândul de portalul imobiliare.ro, este completată, în ordine, de Militari, Unirii, Aviaţiei, Tineretului, Dristor şi Crângaşi.

Drumul Taberei şi Titanul sunt cartierele bucureştene cele mai căutate de doritorii de locuinţă nouă. Din top lipsesc apartamentele din zonele cunoscute prin numărul mare de imobile cu un grad ridicat de risc seismic.

"Drumul Taberei şi Titanul au beneficiat de de-a lungul timpului de prezenţa unei populaţii atent selectate. În plus, vizibilitatea sporită a zonelor verzi le face foarte căutate de cei care doresc senzaţia de aer curat, de cartier verde", spune pentru Gândul Ioan Sorin Roşu, directorul general al agenţiei imobiliare Apulum 94.

Deşi centrale şi cu preţuri considerate "bune", zonele în care sunt prezente un număr mare de imobile cu un grad ridicat de risc seismic lipsesc din top. Astfel, "locuinţele din Centrul Vechi, Câmpineanu-Brezoianu, Nicolae Bălcescu şi parţial Calea Victoriei" sunt văzute de reprezentanţii portalului imobiliar drept locaţiile cu cea mai mare densitate de construcţii cu probleme. Fuga de apartamentele cu grad ridicat de risc seismic este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Cumpărătorii şi în special băncile în favoarea cărora se ipotechează locuinţele cumpărate pe credit se feresc de imobilele cu anii de construcţie îndepărtaţi, spune şi directorul Apulum 94.

Agenţii imobiliari spun că pe piaţa rezidenţială se observă "un uşor optimism" al proprietarilor, care se reflectă atât în numărul în creştere de oferte noi scoase la vânzare cât şi în preţuri, în unele cazuri peste cele ale locuinţelor aflate deja la tranzacţionare.

"În ultimele luni se observă un optimism în piaţă, ceea ce se reflectă în preţurile solicitate pentru locuinţele scoase la vânzare de la începutul anului, care sunt în unele cazuri mai ridicate decât ale celor ale ofertei deja existentă", a declarat într-o conferinţă de presă Dorel Niţă, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare, lansat, miercuri de portalul imobiliare.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici