Cât cheltuiesc companiile pentru închirierea locuinţelor pentru angajaţii expaţi

Bugetele companiilor pentru închirierea de locuinţe destinate angajaţilor expaţi se situează între 1.500 şi 6.500 de euro, cele mai căutate fiind casele sau vilele din nordul Bucureştiului.

152 afișări
Imaginea articolului Cât cheltuiesc companiile pentru închirierea locuinţelor pentru angajaţii expaţi

Cât cheltuiesc companiile pentru închirierea locuinţelor pentru angajaţii expaţi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Cei mai multi clienţi vin din Europa şi Asia, iar bugetul nu a suferit în ultimii ani modificări demne de menţionat. Acesta depinde de client sau de firma angajatoare. (...) În general, majoritatea expaţilor caută case sau vile, în complex rezidenţial sau construcţii individuale, care le pot oferi un confort sporit din punct de vedere al spaţiului de locuit, al petrecerii timpului liber (curte interioară, gradină, piscine, saună etc)", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii agenţiei imobiliare, specializată în relocarea expaţilor în România.

Una dintre zonele preferate de către expaţi este Pipera-Tunari, peste 35% dintre tranzacţiile de închiriere din zonă fiind făcute de către companii, pentru expaţi sau angajaţi în proiecte pe termen scurt şi mediu. Potrivit datelor agenţiei imobiliare, angajaţii marilor companii multinaţionale preferă Pipera pentru proximitatea locului de muncă, facilităţile din zonă şi existenţa spaţiilor verzi, potrivit datelor agenţiei imobiliare Palace Estate.

Cea mai scumpă vilă de închiriat din Pipera costă 10.000 euro/lună, printre facilităţile oferite fiind piscina în curte, o grădină de 1.000 metri pătraţi şi 5 locuri de parcare. Cea mai ieftină ofertă este o vilă a cărei chirie este de 900 euro/lună.

Calculat pe metru pătrat, preţul ofertelor disponibile în zonă este mult mai scăzut în cazul vilelor decât în cazul apartamentelor. Astfel, pentru o vilă cu suprafaţă locuibilă de 385 metri pătraţi chiria este de 3,8 euro/mp, în timp ce pentru un apartament cu suprafaţă similară, situat într-un ansamblu rezidenţial, poate ajunge la 9 euro/metru pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici