Cezar Preda: În 2009 am atras atenţia asupra salariilor din ASF, colegii mi-au spus să-mi văd de treabă

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, că în 2009, când Guvernul era condus de Emil Boc, a atras atenţia asupra salariilor mari încasate de angajaţii ASF, însă colegii săi de partid i-au spus "să-şi vadă de treaba" lui pentru că au şi ei "prieteni" cărora nu trebuie să le fie tăiate salariile.

513 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: În 2009 am atras atenţia asupra salariilor din ASF, colegii mi-au spus să-mi văd de treabă

Preda: În 2009 am atras atenţia asupra salariilor din ASF, colegii mi-au spus să-mi văd de treabă (Imagine: Shutterstock)

Democrat-liberalul a declarat că ASF "este un fief al rudelor şi obligaţiilor politicienilor" din USL, însă în opinia lui Preda adevărul "trebuie respectat" în ideea că aceleaşi salarii foarte mari le încasau şi angajaţii din vremea Guvernului Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Adevărul trebuie respectat, aş vrea să vă aduc aminte despre o intervenţia a mea din 24 februarie 2009, când onoratul Guvern PDL condus de domnul Boc se angajase să nu mai dea mulţi bani directorilor de companii, autorităţilor, bineînţeles că nu era pentru toată lumea ,că e ca-n «Ferma animalelor», suntem egali, dar unii sunt mai egali decât ceilalţi. Le-am explicat că pentru cele trei autorităţi dezmăţul pe bani publici este colosal. Toţi comisarii luau peste 10.000 de euro net, şoferul lua salariu cât avea şi premierul, am avut trei iniţiative legislative pe acest subiect. Ştiţi cine le-a respins? Guvernul. Era un domn Drăgoi, consilier prezidenţial acum, care-mi explica mie că aşa a cerut Banca Mondială şi FMI. De ce nu iese acum domnul, că e consilier, de ce nu-i zice lui Băsescu să nu se mai bage pe ASF, că ştie el că-şi doresc acest dezmăţ, FMI şi Banca Mondială. Acum e invers?", a declarat CeCezar Predajoi, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău.

Parlamentarul democrat-liberal a adăugat că în trecut "a fost umilit" în Parlament, cerând tăierea salariilor în companiile de stat, iar cei care se aflau în Guvern iar acum protestează faţă de salariile din ASF îi spuneau "să-şi vadă de treaba" lui.

"Am văzut că unii care erau în Guvern pichetează acum ASF, dar de ce nu l-au pichetat când erau în Guvern, să întrerupă dezmăţul. Adevărul supără, dar să nu-l uităm. M-am umilit în Parlament, iar cei din Guvernul pe care-l susţineam îmi spuneau taie salariile, ridică mâna, dar la oamenii de rând, nu pe toate, că avem şi noi nişte prieteni, nu trebuie să le tăiem salariile. Să iasă prim-ministrul şi să spună de ce nu le-a tăiat şi lor salariile că mie-mi spunea să-mi văd de treaba mea. Aşa spuneau miniştrii din Guvernul meu, să-mi văd de treaba mea", a mai spus Cezar Preda.

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că cere Parlamentului revocarea "imediată" a întregii conduceri a ASF, susţinând, referitor la această instituţie, că este "o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă".

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, marţi, că a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, cea mai mare firmă de asigurări, aflată în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

PDL a depus o scrisoare la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care solicită ca, în cadrul comisiilor de buget ale Parlamentului, să se efectueze în regim de urgenţă verificări privind politica salarială de la ASF.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că atât el, cât şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, au fost consultaţi de premierul Victor Ponta privind demararea unei anchete parlamentare în cazul ASF şi şi-au dat acordul politic, el arătând că discuţia nu a existat şi în USL, cu liberalii.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii sunt în principiu de acord cu declanşarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul salariilor din această instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici