China a devenit în luna ianuarie cea mai mare piaţa auto la nivel mondial

China a devenit în luna ianuarie cea mai mare piaţa de automobile la nivel mondial, devansând SUA, unde vânzările auto au scăzut cu 37%, la minimul ultimilor 27 de ani, transmite AFP.

16 afișări
Imaginea articolului China a devenit în luna ianuarie cea mai mare piaţa auto la nivel mondial

China a devenit în luna ianuarie cea mai mare piaţa auto la nivel mondial

Astfel, potrivit asociaţiei constructorilor auto chinezi, în China au fost vândute în ianuarie 735.000 de automobile, faţă de 656.976 unităţi în SUA.

Analiştii consideră, însă, că performanţa pieţei chineze este temporară, determinată de factori sezonieri, precum Anul Nou chinezesc, care a fost celebrat în acest an pe 26 ianuarie, şi că nu va putea fi susţinută pe termen lung.

"Ianuarie a fost o lună specială din cauza Anului Nou, deoarece chinezii, prin tradiţie, cumpără maşini noi în această perioadă", a afirmat John Zeng, analist la Global Insight din Shanghai.

În 2008, în China, în contextul frânării dezvoltării economice, vânzările de maşini noi au avansat cu 6,7%, faţă de creşteri de 20% în anii precedenţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici