Video Chiriţoiu: Aş vrea ca tot mai multe firme să reclame distorsiunile mediului concurenţial

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni la seminarul MEDIAFAX Talks about Competition Law că există foarte puţine cazuri în care firmele reclamă distorsiuni ale mediului concurenţial şi că ar dori ca numărul acestora să crească.

22 afișări

"Ce ne lipseşte este genul opus de reacţie din afară. Adică firmele să vină să ne spună uite ce distorsiuni ale pieţei am constatat sau că există firme care practică politici anticoncurenţiale şi ne provoacă pierderi", a spus Chiriţoiu.

El a menţionat că şi-ar dori să existe reacţii din partea mai multor "victime" ale nerespectării legislaţiei în domeniul concurenţei.

"De un an de zile de când sunt la Consiuliul Concurenţei nu am întâlnit niciun caz de firmă care să zică: «Uite ce mi se întâmplă: furnizorii cresc preţurile sau piaţa nu merge bine, pierdem bani din cauza asta». Reacţia firmelor care sunt victime aş dori să o aud mai des. Nu zic că nu există, dar aş vrea să aud mai des şi de victime", a adăugat Chiriţoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurenţei a afirmat că instituţia colaborează cu mediul de afaceri pentru adoptarea diferitelor prevederi în domeniul concurenţei, dar nu toate propunerile companiilor pot fi adoptate, deoarece uneori acestea sunt în contradicţie cu cele ale Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici