Cine este Margrethe Vestager, cel mai de temut comisar european. A acuzat Apple că s-a bucurat de susţinere ilegală din partea Irlandei, plătind taxe mult mai mici - VIDEO

Margrethe Vestager, în vârstă de 48 de ani, fost vice prim-ministru în Danemarca, a stârnit o întreagă mişcare pe Twitter zilele trecute când a postat public că gigantul Apple datorează Irlandei 13 miliarde de euro.

2090 afișări
Imaginea articolului Cine este Margrethe Vestager, cel mai de temut comisar european. A acuzat Apple că s-a bucurat de susţinere ilegală din partea Irlandei, plătind taxe mult mai mici - VIDEO

Cine este Margrethe Vestager, cel mai de temut comisar european. A acuzat Apple că s-a bucurat de susţinere ilegală din partea Irlandei, plătind taxe mult mai mici (Imagine: politico.eu)

Margrethe Vestager, scrie Ziarul Financiar, a pus întrebarea pe care toată lumea o avea în minte, dar nimeni nu a îndrăznit să o rostească: cum poate un aranjament care a permis Apple să plătească o cotă de impozitare de 0,005 la suta, aşa cum s-a stabilit în 2014 în Irlanda, să fie corect din orice punct de vedere?
 
„Legile pentru impozite în Irlanda au redus taxele pe care trebuie să le plătească cei de la Apple statului pentru mai mult de 20 de ani, violând astfel legile comunităţii europene. Apple trebuie să plătească acum.”, a declarat Vestager marţi, în timpul discursului ei la Parlamentul European.
 
Oameni din întreaga lume au felicitat-o pe Twitter pentru iniţiativă şi curaj. 
 
 
Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici