Cine nu vrea să i se aplice OUG50 are două luni să aleagă

Clienţii cu credite în derulare care nu vor să li se aplice prevederile Ordonanţei 50/2010, prin care se transparentizează costul finanţării, mai au 53 de zile în care pot notifica băncii că denunţă actele adiţionale.

47 afișări
Imaginea articolului Cine nu vrea să i se aplice OUG50 are două luni să aleagă

Cine nu vrea să i se aplice OUG50 are două luni să aleagă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Renunţarea la aplicarea Ordonanţei 50 ar însemna întoarcerea la forma iniţială a contractului. Ar putea fi tentaţi de o asemenea alternativă clienţii care consideră că pot ajunge la condiţii mai bune atacând în instanţă anumite clauze pe care le consideră abuzive din contractele iniţiale.

"Dacă băncile nu vin cu o propunere care să facă atractivă implementarea ordonanţei, probabil că mulţi clienţi vor opta pentru revenirea la contractul iniţial şi vor căuta apoi dreptatea în instanţă", spune unul dintre liderii grupului de clienţi nemulţumiţi ai Volksbank. Alături de clienţii BCR, cei de la Volksbank au fost în prim-planul mişcării de contestare a clauzelor considerate abuzive, mergând chiar în procese colective împotriva băncilor.

Citeşte mai multe despre renunţarea la aplicarea OUG 50 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici