Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

În această perioadă, reprezentanţii mediului de afaceri pot transmite Ministerului Finanţelor propuneri de îmbunătăţire a Codului Fiscal, iar compania de consultanţă financiară EY România a prezentat un set de propuneri menite să uşureze povara firmelor şi să reducă unele costuri de conformare.

739 afișări
Imaginea articolului Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

Până în 25 aprilie 2018, cheltuielile cu dobânzi bancare erau deductibile integral, dar acum intră şi acestea sub incidenţă, ceea ce înseamnă un impact semnificativ la societăţile care au credite mari în derulare.

Totodată, cheltuielile cu creanţe cedate sunt deductibile în proporţie de doar 30% - „am cerut ridicarea acestui plafon la 100%”, a menţionat Gabriel Sincu.

Reprezentanţii EY România au mai arătat că, la sponsorizări, beneficiari pot fi numai organizaţiile neguvernamentale (ONG) prestatoare de servicii sociale pentru ca - la nivelul finanţatorilor - aceste cheltuieli să fie deductibile, fapt care le-a lovit foarte mult pe ONG-urile din alte categorii. „Am solicitat eliminarea acestei specificaţii, astfel încât cheltuielile cu sponsorizări să fie deductibile când banii sunt acordaţi pentru toate categoriile de ONG”, a încheiat Gabriel Sincu.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici