Comisia Europeană a aprobat investiţii de 17 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din Gorj

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Gorj, România.

85 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat investiţii de 17 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din Gorj

Comisia Europeană a aprobat investiţii de 17 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din Gorj

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, proiectul prevede extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă şi cu 79 km de sisteme de distribuţie. În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă şi a 95 km de reţea de distribuţie.

Reabilitarea va reduce pierderile de apă şi 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătăţite de alimentare cu apă. Dintre aceştia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la reţeaua de alimentare cu apă.

„Epurarea eficace a apelor uzate şi sporirea conexiunilor la reţea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum şi pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populaţiei din judeţul Gorj o alimentare cu apă sigură şi fiabilă care respectă legislaţia UE”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici