Comisia Europeană: România, creştere a PIB de 2,1% anul viitor, cu revenirea treptată a cererii interne

Comisia Europeană (CE) anticipează că economia României va creşte cu 2,1% anul viitor şi cu 2,4% în 2015, cu o contribuţie mai semnificativă din partea cererii interne, executivul UE anticipând totodată pentru anul viitor scăderea inflaţiei la 2,5% şi un deficit bugetar de 2% din PIB.

132 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: România, creştere a PIB de 2,1% anul viitor, cu revenirea treptată a cererii interne

Comisia Europeană: România, creştere a PIB de 2,1% anul viitor, cu revenirea treptată a cererii interne (Imagine: Shutterstock)

CE estimează că cererea internă va deveni, treptat, anul viitor, un motor de creştere mai important decât exporturile pentru economia românească, după ce livrările externe au avut performanţe bune în acest an, potrivit prognozei economice de toamnă prezentată marţi de executivul de la Bruxelles.

În ceea ce priveşte şomajul, CE estimează că rata se va menţine peste 7% în următorii doi ani

CE estima, în prognoza economică de primăvară, o creştere economică de 2,2% pentru 2014, cu o inflaţie de 2,1%, şomaj de 6,8% şi un deficit bugetar de 2,4%.

FMI estimează pentru România, în 2014, o creştere reală a PIB constantă, menţinându-se la nivelul estimat pentru finele acestui an, de 2,2%, dar se aşteaptă ca evoluţia să fie influenţată decisiv de cererea internă, cu accent pe investiţii, nu de exporturi, ca în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici