Compania feroviară de stat Deutsche Bahn este acuzată că a dat mită în Grecia pentru a obţine contracte

O subsidiară a grupului german de transport feroviar Deutsche Bahn, controlat de stat, este acuzată că a dat mită mai multe sute de mii de euro în Grecia în ultimii zece ani pentru a câştiga contracte, potrivit publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung.

127 afișări
Imaginea articolului Compania feroviară de stat Deutsche Bahn este acuzată că a dat mită în Grecia pentru a obţine contracte

Compania feroviară de stat Deutsche Bahn este acuzată că a dat mită în Grecia pentru a obţine contracte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Sueddeutsche Zeitung, un procuror din Frankfurt care investighează practici de corupţie la operatorul căilor ferate germane a afirmat că Deutsche Bahn International a folosit fonduri de până la 315.000 euro pentru a obţine contracte în cadrul unui proiect de construcţie a căii ferate care leagă Aeroportul Internaţional Atena de Corint, informează Kathimerini.

Mai multe zeci de persoane, majoritatea foşti salariaţi ai Deutsche Bahn, sunt anchetate de procuratură, iar grupul de cale ferată a dat în judecată 10 foşti angajaţi pentru daune, scrie publicaţia germană.

Deutsche Bahn s-a retras din Grecia şi alte ţări "predispuse la corupţie", precum Algeria, Libia, Rwanda şi Thailanda.

Grecia a fost criticată puternic în ultimii ani pentru gradul ridicat de corupţie, în contextul problemelor financiare ale ţării. Guvernul a fost salvat de la colaps cu două pachete de ajutor financiar extern de la statele zonei euro şi FMI. Germania, unul dintre principalii finanţatori ai împrumuturilor, s-a numărat şi printre cei mai activi critici ai statului elen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici