Compania germană Conergy intră pe piaţa românească cu un parc fotovoltaic în apropiere de Craiova

Compania germană Conergy intră pe piaţa energiei solare din România cu un parc fotovoltaic de 2,2 MW, pe care îl dezvoltă la Bobiceşti, în apropiere de Craiova, în parteneriat cu firma Solanna Investment.

950 afișări
Imaginea articolului Compania germană Conergy intră pe piaţa românească cu un parc fotovoltaic în apropiere de Craiova

Compania germană Conergy intră pe piaţa românească cu un parc fotovoltaic în apropiere de Craiova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conergy va furniza circa 9.400 de module PowerPlus pentru proiect, a cărui suprafaţă va fi de 13.700 de metri pătraţi, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Producţia anuală a parcului fotovoltaic, de circa 2.840 de MWh, este suficientă pentru a alimenta cu electricitate 870 de gospodării.

Potrivit informaţiilor din piaţa energiei, costul investiţiei într-un MW instalat în panouri solare este de circa 1,5 milioane de euro, astfel că investiţia ar depăşi 3 milioane de euro.

"Guvernul intenţionează să asigure circa 20% din necesarul de energie al ţării din surse regenerabile până în 2020, iar pe lângă energia eoliană se va baza în principal pe cea solară", a arătat Alexander Gorski, membru în consiliul de conducere al Conergy.

Autorităţile române estimează că la finele anului trecut capacitatea de producţie a energiei prin panouri solare era de aproximativ 100 de MW şi se aşteaptă ca piaţa să crească până la 1.500 de MW până în 2016, a adugat el.

În primă fază, Conergy, cu activitate în peste 40 de ţări, se va dezvolta pe piaţa din România prin intermediul diviziei din Italia.

Firma Solanna Investment este înregistrată în România şi are ca acţionari patru persoane fizice: Angel Borras Torra (Spania, 25%), Luigi Pala Giovanni (Italia, 25%), Vittorio Marras Mario (Italia, 25%) şi Georgiana Almăjanu Claudia (România, 25%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici