Compania germană Fraport preia controlul a 14 aeroporturi din Grecia

Grecia a predat, marţi, controlul a 14 aeroporturi din ţară operatorului aerian german Fraport, primind, în schimb, 1,2 miliarde de euro, cea mai mare sumă de până acum de la începutul programului de privatizare, potrivit Marketwatch.

200 afișări
Imaginea articolului Compania germană Fraport preia controlul a 14 aeroporturi din Grecia

Compania germană Fraport preia controlul a 14 aeroporturi din Grecia (Imagine: nh24.de)

Compania germană a preluat operaţiunile, mentenanţa şi dezvoltarea aeroporturilor regionale pentru următorii 40 de ani şi intenţionează să investească mai mult de un miliard de euro în timpul acestei perioade, 400 de milioane din sumă urmând să fie investite în următorii patru ani.

Privatizarea bunurilor statului reprezintă un element principal care face parte din cele trei pachete de bailout pe care ţara le-a primit. Potrivit ultimului pachet de bailout, Grecia trebuie să strângă şase miliarde de euro prin vânzarea activelor controlate de stat, până în 2018.

Potrivit Marketplace, autorităţile de la Atena nu au îndeplinit nici un pas din planul de privatizare stabilit încă din 2011 când acestea s-au angajat la un plan de privatizare şi au instituit un fond pentru vânzarea activelor.

Investiţia operatorului german a durat patru ani până la finalizare. Oferta a fost lansată în aprilie 2013, iar Fraport a câştigat contractul de concesiune în noiembrie 2014, împreună cu partenerul grec Copelouzos Group.

Acordul include trei aeroporturi aflate pe continent: Thessaloniki, Aktio şi Kavala şi 11 aeroporturi situate pe insule.

Grecia intenţionează să accelereze programul de privatizare. În ultimele zile, agenţia de privatizare a anunţat că îşi caută consilieri pentru vânzarea a 35,5% din Hellenic Petroleum şi 5% din operatorul telecom OTE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici