Compania-mamă a agenţiei de rating S&P vinde divizia de educaţie pentru 2,5 miliarde dolari

McGraw Hill Cos., compania-mamă a agenţiei de rating Standard & Poor's (S&P), vinde divizia de publishing, specializată în domeniul educaţiei educaţiei, către fondul Apollo Global Management pentru 2,5 miliarde de dolari.

83 afișări
Imaginea articolului Compania-mamă a agenţiei de rating S&P vinde divizia de educaţie pentru 2,5 miliarde dolari

Compania-mamă a agenţiei de rating S&P vinde divizia de educaţie pentru 2,5 miliarde dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Tranzacţia va fi finalizată până la finele acestui an sau la începutul anului viitor, potrivit unui comunicat transmis luni de McGraw Hill, companie cu o tradiţie de 124 de ani, condusă de Harold McGraw al III-lea, transmite Bloomberg.

McGraw Hill a anunţat anul trecut că se va diviza în două companii, pentru a despărţi activităţile de publishing în domeniul educaţiei de cele de servicii financiare, care includ şi Standard & Poor's, cea mai mare agenţie de rating din lume.

Vânzările diviziei de educaţie au scăzut în şapte dintre ultimele opt trimestre consecutive, deoarece administraţiile statele şi municipale din Statele Unite au redus bugetele alocate achiziţionării de manuale şcolare.

Divizia a înregistrat anul trecut vânzări de 2,3 miliarde de dolari, cu publicaţii în 65 de limbi.

Grupul McGraw Hill îşi are rădăcinile la sfârşitul secoului al XIX-lea, când străbunicul actualului CEO, James H. McGraw, a cumpărat The American Journal of Railway Appliances. După 20 de ani, editura a fuzionat cu o companie rivală înfiinţată şi condusă de afaceristul John Hill, dând naştere grupului McGraw-Hill Book Co.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici