Compania Rheinmetall primeşte peste 130 de milioane de euro în fonduri UE pentru a creşte capacităţile de producţie a loviturilor de artilerie. România, printre ţările în care vor fi dezvoltate proiecte

Compania Rheinmetall primeşte peste 130 de milioane de euro sub formă de fonduri de la UE pentru a creşte producţia de muniţie, transmite compania într-un comunicat de presă. Peste o pătrime din suma totală de 500 de milioane de euro disponibilă sub ASAP (Act of Support in Ammunition Production) pentru a creşte producţia de muniţie de 155 de mm şi pulbere vor fi investite într-un total de şase proiecte ale subsidiarelor Rheinmetall. Programul va susţine proiecte în Germania, Ungaria, România şi Spania.

3532 afișări
Imaginea articolului Compania Rheinmetall primeşte peste 130 de milioane de euro în fonduri UE pentru a creşte capacităţile de producţie a loviturilor de artilerie. România, printre ţările în care vor fi dezvoltate proiecte

Compania Rheinmetall primeşte peste 130 de milioane de euro în fonduri UE pentru a creşte capacităţile de producţie a loviturilor de artilerie. România, printre ţările în care vor fi dezvoltate proiecte

ASAP este primul program de fonduri europene care vizează creşterea producţiei de lovituri de artilerie. Acordurile sunt aşteptate a fi semnate în mai 2024.

Rheinmetall a crescut capacităţile de producţie încă din 2022, iar compania speră, acum, să crească producţia la 1,1 milioane de lovituri de artilerie, an de an, până în 2027. De asemenea, până la 1,5 milioane module de propulsare şi 3.000 de tone de explozibil RDX vor fi produse, anual, începând cu 2026.

Sunt aşteptate mai multe licitaţii în viitor, în acest sens.

Rheinmetall a cumpărat, la începutul lunii februarie, o cotă de 72,5 % de acţiuni de la producătorul român de vehicule militare Automecanica Mediaş, încercând să-şi extindă capacitatea de producţie şi mentenanţă prin creşterea portofoliului său de vehicule militare.

 Cooperarea cu Automecanica a început încă din 2022, când a fost creată o unitate de întreţinere şi reparaţii pentru vehicule militare în Satu Mare. La Automecanica Mediaş ar mai urma să fie întreţinute şi modernizate şasiurile sistemelor antiaeriene ale Armatei României.

Totodată, trebuie amintit că Rheinmetall a câştigat, în decembrie 2023, o comandă de 328 de milioane de euro pentru modernizarea, în România, a sistemelor de artilerie antiaeriană Oerlikon GDF 103.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici