Video Companiile afectate de criză pot solicita şi pe luna aprilie certificat de stare de urgenţă pentru amânarea plăţii chiriei şi a ratelor

  • Guvernul a prelungit perioada în care companiile afectate de criză pot solicita certificat de stare de urgenţă
  • Dacă veniturile încasate au scăzut cu 25% faţă de primele două luni ale anului şi pe aprilie companiile pot beneficia de certificat
  • Actul poate amâna plata utilităţilor, chiriilor sau ratelor bancare ale companiei
333 afișări

Joi seara, Guvernul a dat o Ordonanţă pentru prelungirea perioadei în care companiile care au fost afectate de criza de coronavirus pot obţine certificatul de stare de urgenţă. Firmele pot beneficia de acest certificat şi pentru luna aprilie.

„Acest certificat e eliberat de Ministerul Economiei şi poate fi folosit de companii pentru a solicita amânarea la plată a utilităţilor, chiriilor sau ratelor bancare”, a precizat Ionel Dancă, şeful Cancelariei Premierului.

El a explicat că certificatul va putea fi obţinut de către companii şi pentru activitatea din luna aprilie.

„Astfel, dacă în forma anterioară, companiile puteau solicita acest certificat de urgenţă pentru situaţiile în care  la nivelul lunii martie se constata un nivel al veniturilor în scădere cu 25% faţă de perioada primelor două luni ale anului, a fost prelungită această perioadă, astfel încât companile care au  avut efecte negative la nivelul activităţilor lor şi în luna aprilie, pot solicita acest certificat pentru stare de urgenţă”, a mai spus Dancă.

Decizia se aplică şi în cazul în care companiile nu au suferit o scădere a cifrei de afaceri pe luna martie, dar au simţit efectul crizei pe aprilie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici