Complex rezidenţial de lux la Timişoara: Cum vor arăta şi cât vor costa locuinţele - GALERIE FOTO

Dezvoltatorul imobiliar Borgo Italiano a început construcţia unui complex rezidenţial de lux din Timişoara, care va cuprinde 87 de locuinţe de mari dimensiuni de tip vilă, duplex şi case înşiruite, investiţie de 25 de milioane de euro, susţinută din fonduri proprii.

16934 afișări
Imaginea articolului Complex rezidenţial de lux la Timişoara: Cum vor arăta şi cât vor costa locuinţele - GALERIE FOTO

Complex rezidenţial de lux la Timişoara: Cum vor arăta şi cât vor costa locuinţele (Imagine: www.mabarquitectura.com)

"Complexul, denumit Cartier Armonia, se adresează în special expaţilor şi managerilor din companiile multinaţionale prezente în Timişoara, iar investiţia totală însumează 25 milioane de euro, reprezentând, totodată, prima investiţie majoră în sectorul rezidenţial din Timişoara de la începutul crizei până în prezent", se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.

Locuinţele au suprafeţe construite cuprinse între 218 metri pătraţi şi 365 metri pătraţi şi grădină de până la 1.100 metri pătraţi.

"Investiţia (...) va fi asigurată din fonduri proprii ale dezvoltatorului. Achiziţionarea terenului, întocmirea proiectului, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru demararea construcţiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei, aceasta având resursele financiare necesare să dezvolte întregul proiect", menţionează sursa citată.

Pe lângă locuinţe, complexul va cuprinde o zonă comercială şi un club privat.

Construcţia primei etape, constând din 27 de unităţi locative, a fost deja începută şi urmează să fie livrată în prima parte a anului 2014, în mai puţin de 12 luni. Dezvoltarea întregului proiect se va întinde pe o perioadă de maxim 4 ani.

Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, alei pentru biciclete, un club privat cu restaurant propriu, sală de sport şi diverse ale spaţii. Ultima etapă constă în construcţia unei zone comerciale în parteneriat cu unul sau mai mulţi operatori de astfel de activităţi.

În prima etapă, preţurile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmând să fie ajustate cu o creştere de 15% într-o a doua etapă. Astfel că, având în vedere suprafeţele, cea mai ieftină locuinţă în complex va costa circa 200.000 euro, iar cea mai scumpă 350.000 euro.

Borgo Italiano, înfiinţată în 2009, activează pe piaţa rezidenţială din România şi alte ţări din Europa de Est, fiind controlată de cinci oameni de afaceri italieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici