Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Guvernul a alocat 20 milioane lei pentru proiectele deja depuse în programul Casa Verde - VIDEO

Guvernul a alocat suma de 20 de milioane de lei până la sfârşitul anului pentru finanţarea proiectelor deja depuse pentru programul Casa Verde, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

1283 afișări

"Am găsit posibilitatea de a repune în practică programul Casa Verde, prin alocarea a 20 de milioane de lei până la sfârşitul anului pentru proiectele deja depuse", a spus ministrul Mediului.

Referindu-se la proiectele derulate de Ministerul Mediului în domeniul energiei regenerabile, oficialul a menţionat pe cel care sprijină instalarea sistemelor de termoficare care utilizează surse de energie regenerabilă, unde există 38 de proiecte depuse în valoare de 40 de milioane de lei şi cel care vizează creşterea producţiei de energie regenerabilă. În acest caz, au fost depuse 68 de proiecte, în valoare de 1,2 miliarde de lei.

Scopul programului Casa Verde este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, prin instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Programul constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului de Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici