CONFERINŢA MEDIAFAX: Micii producători de bere vor condiţii de autorizare mai lejere decât cele impuse marilor companii

Micii producători de bere ar trebui să beneficieze de condiţii mai lejere de autorizare decât firmele care produc cantităţi industriale, pentru a fi încurajat acest gen de afaceri, cu avantaje pe piaţa berii, dar şi pentru bugetul de stat, a declarat Heinrich Loth, managing director Clinica de Bere.

356 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Micii producători de bere vor condiţii de autorizare mai lejere decât cele impuse marilor companii

Micii producători de bere vor condiţii de autorizare mai lejere decât cele impuse marilor companii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În România o microfabrică de bere trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii cu marii producători. Aceste condiţii sunt foarte greu de îndeplinit de către o microfabrică, iar afacerea nu ar fi profitabilă. Milităm pentru scoaterea din antreprizele fiscale şi introducerea micilor producători de bere în circuitul normal de fiscalitate. În prezent statul cheltuie mai mult cu urmărirea acestori producători decât câştigă de pe urma lor", a afirmat Loth la conferinţa MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality.

Reprezentanţii firmei apreciază că relaxarea condiţiilor de autorizare ar avea efecte benefice asupra pieţei berii, pentru că ar exista mai multe sortimente de bere, dar şi asupra încasărilor la bugetul de stat.

Clinica de Bere a fost înfiinţată în anul 2011, fiind deţinută de firma Berarium din Timişoara, controlată în proporţie de 38% de Loth.

Compania a anunţat anul trecut că va investi 3 milioane de euro într-un complex hotelier care include un hotel cu 15 camere, un centru SPA şi o nouă fabrică de bere.

"În 2014 complexul va fi funcţional complet. Până acum am finalizat construcţia a 9 camere din cele 15, şi de asemenea, fabrica de bere noua este în curs de autorizare. Sperăm să obţinem autorizarea anul viitor. Urmează să finalizăm şi restul camerelor şi spa-ul de bere", a arătat Loth.

El a menţionat că în perioada următoare compania va începe livrările de bere şi în Bucureşti, în prezent lucrând la realizarea unei reţele proprii de distribuţie.

Investiţiile pentru începerea afacerii s-au ridicat la 800.000 de euro. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 500.000 de euro, iar pentru acest an mizează pe o creştere la 700.000 euro.

Principalii producători de bere sunt Bergenbier, Heineken, Romaqua, Ursus şi United Românian Breweries Bereprod. Aceştia formează, împreună cu mini-berăria Clinica de bere, Asociaţia Berarii României, care furnizează peste 90% din cantitatea consumată pe piaţa românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici