CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministerul Agriculturii va subvenţiona creşterea accizei la motorină pentru agricultură şi în 2015

Statul va subvenţiona şi anul viitor, prin Ministerul Agriculturii, creşterea accizei la motorină, măsura urmând să fie aprobată printr-o hotărâre de Guvern în săptămânile următoare, prin care va fi alocat sprijinul pentru ultimul trimestru şi primele trimestre din 2015, plătit din bugetul pe 2015.

218 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministerul Agriculturii va subvenţiona creşterea accizei la motorină pentru agricultură şi în 2015

CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministerul Agriculturii va subvenţiona creşterea accizei la motorină pentru agricultură şi în 2015 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem acordul politic să introducem şi pentru anul 2015 sprijin pentru motorină, asta înseamnă o hotărâre de guvern în săptămânile următoare, prin care alocăm sprijinul pentru trimestrul IV şi pentru primele trimestre din 2015, toate fiind plătite din bugetul anului viitor", a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

El a arătat că la rectificarea bugetară, a doua din acest an, care va avea loc săptămâna viitoare, vor fi alocate fonduri pentru a asigura sumele necesare trimestrului al III-lea pentru sprijinul pe acciza la motorină.

Constantin a spus că ministerul pe care-l conduce va beneficia de sume suplimentare la rectificare, fără a preciza suma exactă.

"Cel mai important lucru este că acel 10% care se blochează an de an, la începutul anului, va fi deblocat şi, pe lângă acesta, vom avea o sumă suplimentară pentru a ajuta câteva sectoare importante", a afirmat Constantin.

El a făcut referire la sprijinul pentru acciza pe motorină în agricultură, reamintind că sectorul nu este afectat de majorarea acestora întrucât fermierul plăteşte 21 euro/tonă şi, indiferent cât este acciza, diferenţa este suportată din bugetul de stat.

Alte sume suplimentare vor fi alocate pentru apicultură, de 4 milioane lei, sectorul înregistrând pierderi.

"Totodată, pe lângă cele 7 milioane euro alocate în 2014 pentru sectorul agriculturii ecologice (de la 3 milioane euro în 2012), Ministerul va aloca la rectificarea bugetară încă 10,5 milioane lei acestui sector", a conchis ministrul Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici