Conferinţă ZF: Cum se poate stimula creşterea economică şi locurile de muncă prin măsuri fiscale

Ziarul Financiar si PwC Romania organizează, miercuri, conferinţa "Cum se poate stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă prin măsuri fiscale?" un eveniment ce pune laolaltă autorităţile fiscale, consultanţii fiscali şi managerii în poziţii de top din mediul de afaceri.

186 afișări
Imaginea articolului Conferinţă ZF: Cum se poate stimula creşterea economică şi locurile de muncă prin măsuri fiscale

Conferinţă ZF: Cum se poate stimula creşterea economică şi locurile de muncă prin măsuri fiscale (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Conferinţa ZF are loc la Hotelul Marriott, salon D, începând cu ora 9.00, scopul fiind de a identifica cele mai bune modalităţi de a stimula economia prin intermediul politicii fiscale, precizează un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit raportului PwC Global CEO, în afară de atragerea de noi clienţi şi păstrarea şi fidelizarea celor existenţi, directorii generali din România se concentrează pe strategiile de management al talentelor, pe restructurarea companiilor pentru a le adapta noilor realităţi economice, dar şi pentru a gestiona riscurile în creştere, precum şi pe creşterea investiţiilor în tehnologie, în cercetare şi dezvoltare şi valorificarea oportunităţilor de investiţii în România şi în străinătate. Directorii generali din România sunt îngrijoraţi în privinţa potenţialelor măsuri pe care Guvernul le-ar putea lua pentru a limita deficitul bugetar, mulţi dintre participanţii la studiu temându-se de creşterea nivelului şi numărului de taxe.

Întrebarea care se va pune în cadrul conferinţei este: Cum poate politica fiscală să vină în întâmpinarea acestor preocupări de pe agenda directorilor generali din România?

Noul Guvern a introdus deja câteva măsuri fiscale menite să crească stimulentele pentru investiţiile în cercetare şi dezvoltare şi să ducă la îmbunătăţirea lichidităţii pentru companiile mici şi mijlocii. Cu toate acestea, există încă loc pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri prin consolidare fiscală şi prin introducerea unei legislaţii cuprinzătoare a holdingului, ceea ce ar putea duce la creşterea investiţiilor străine directe şi la păstrarea capitalului autohton în ţară. De asemenea, reducerea nivelului contribuţiilor sociale s-ar putea dovedi cea mai bună modalitate de a stimula crearea de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, în contextul în care accesul la finanţare rămâne în continuare dificil, companiile din România trebuie să înveţe să utilizeze toate mecanismele de finanţare disponibile, incluzând schemele de ajutor financiar nerambursabil, precum mecanismele de ajutor de stat, dar şi fondurile europene destinate îmbunătăţirii competitivităţii economice.

Din statutul de stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să se obişnuiască cu o altă relaţie între contribuabili şi autorităţi fiscale, având în vedere faptul că acum trebuie luate în calcul atât legislaţia europeană, cât şi instituţiile europene. Recenta decizie a Curţii Europene de Justiţie în cazul unui litigiu fiscal între ANAF şi un dezvoltator imobiliar român asistat de PwC România a deschis drumul unei reinterpretări a deducerilor de TVA pentru mai multe sectoare economice, de la imobiliare la leasing.

Conferinţa Ziarului Financiar în parteneriat PwC va aborda toate aceste chestiuni şi va oferi informaţii referitoare la cele mai recente modificări ale legislaţiei fiscale, dând şi posibilitatea de a pune întrebări şi a beneficia de sfaturi practice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici