CONFERINŢA ZF - Niţă: Un nivel "suficient" al TVA ar fi 19-20%

Un nivel "suficient" al Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) ar fi 19-20%, dar acesta depinde şi de nivelul de colectare a celorlalte taxe şi impozite, a declarat miercuri ministrul Economiei, Constantin Niţă, la o conferinţă pe teme de fiscalitate organizată de Ziarul Financiar.

208 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF - Niţă: Un nivel "suficient" al TVA ar fi 19-20%

Conferinţa ZF - Niţă: Un nivel "suficient" al TVA ar fi 19-20% (Imagine: Razvan Lupic/Mediafax Foto)

"Cu timpul trebuie luată o măsură de scădere (a TVA - n.r.), depinde şi de nivelul de colectare a celorlalte taxe. Un nivel de 19-20% este suficient", a spus Niţă.

TVA a fost majorată de Guvern, în vara anului 2010, de la 19% la 24%.

Ministrul Economiei a adăugat că dacă statul ar reuşi să colecteze 37-39% venituri din PIB probabil nu va mai fi nevoie de alte taxe şi impozite, precum taxa pe stâlp.

"Eistă nemulţumiri că fiscalitatea este mare, dar comparativ cu alte ţări e mică. Luaţi Germania, de exemplu, luaţi state cu economie foarte dezvoltată...", a continuat Niţă.

El a adăugat, la conferinţa ZF, că este nevoie de bani la bugetul de stat, precum şi pentru şcoli, şi "mai nou şi pentru armată".

Niţă a mai spus că ar fi nevoie şi de o înţelegere între partidele politice pentru elaborarea unui cod fiscal pe termen lung, care să nu mai fie modificat de fiecare dată când se schimbă puterea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici