Conferinţă ZF pe teme de mediu: "Cum curăţăm Romania?"

Ziarul Financiar organizează, marţi, 16 septembrie, conferinţa "Cum curăţăm Romania?", la Hotel Intercontinental, Sala Rondă, începând de la ora 09.00, la eveniment urmând să participe reprezentanţi ai autorităţilor, ai marilor corporaţii şi ai companiilor direct implicate în protecţia mediului.

183 afișări
Imaginea articolului Conferinţă ZF pe teme de mediu: "Cum curăţăm Romania?"

Conferinţă a Ziarului Financiar pe teme de mediu: "Cum curăţăm Romania? (Imagine: zf.ro)

Potrivit unui comunicat al Ziarului Financiar, România este pe ultimul loc în Europa la capitolele colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor. Lipsa infrastructurii specifice face ca unele deşeuri periculoase, precum becurile, să ajungă în tomberoane. Chiar şi acolo unde infrastructura există, populaţia nu se implică în colectarea separată deoarece nu conştientizează această nevoie.

În acest context, Ziarul Financiar aduce la aceeaşi masă reprezentanţi ai companiilor direct implicate în protecţia mediului, reciclare, colectare a deşeurilor, ai marilor corporaţii, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor pentru a lămuri principalele aspecte legate de acest sector de activitate.

Speakeri la eveniment sunt: Viorica Paraschiv - Comisar, Serviciul Gestiunea Deşeurilor la Garda Naţională de Mediu, agenţie cu circa 750 de angajaţi, subordonată Ministerului Mediului, care are printre atribuţii controlul activităţilor cu impact asupra mediului, inclusiv gestionarea deşeurilor şi aplicarea amenzilor; Radu Opaina - Fondator, F.A.P.R. (Federaţia Asociaţiilorde Proprietari din România), organizaţie non-profit care reprezintă interesele asociaţiilor de proprietari în relaţia cu autorităţile locale şi centrale; Augusta Tepeş - Marketing Client Manager, Carrefour România, unul dintre cei mai mari retaileri, cu vânzări de peste un miliard de euro anul trecut; Roxana Şunică - Marketing Manager, Recolamp, asociaţie care organizează activitatea de colectare şi reciclare a deşeurilor de surse de iluminat pentru producători precum Osram şi Philips; Valentin Negoiţă - Preşedinte, ECOTIC, organizaţie care preia responsabilitatea de colectare şi reciclare a producătorilor de echipamente electrice; Ionuţ Georgescu, Director General, Intersemat, membră a grupului cu capital german RER, oferă serviciul de preluare a responsabilităţii în domeniul deşeurilor de ambalaje.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: http://evenimente.zf.ro/eveniment-cum-curatam-romania-13205448.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici