Consiliul Concurenţei va începe o anchetă pe piaţa energiei termice din Bucureşti

Consiliul Concurenţei va începe în perioada următoare o anchetă pe piaţa producerii, transportului, distribuţiei şi furnizării energiei termice din Bucureşti, în vederea analizării structurii şi mecanismelor de funcţionare a acesteia.

28 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei va începe o anchetă pe piaţa energiei termice din Bucureşti

Consiliul Concurenţei va începe o anchetă pe piaţa energiei termice din Bucureştib (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Este o anchetă utilă. Avem plângeri la CET Griviţa cu privire la relaţia cu RADET. Sunt probleme acolo, aşa că vrem să vedem ce se întâmplă pe această piaţă", a declarat, joi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Autoritatea de concurenţă a mai declanşat în acest an astfel de anchete sectoriale în vederea analizării structurii pieţelor şi mecanismelor de funcţionare a acestora, pe piaţa energiei electrice şi pe cea a lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi.

"Ancheta pe piaţa energiei electrice ne va ajuta pentru a lua o decizie în cazul formării celor două companii energetice. În ceea ce priveşte piaţa construcţiilor ar fi probleme legate de cheltuirea banilor publici. Alte ţări au dat sancţiuni pe această piaţă", a adăugat oficialul Consiliului Concurenţei.

Chiriţoiu a adăugat că autoritatea de concurenţă analizează 61 de investigaţii, din care cinci declanşate în acest an.

"Anul trecut am finalizat trei investigaţii, dar pentru acest an avem planuri mai măreţe, am vrea să finalizăm circa jumătate dintre investigaţii", a precizat Chiriţoiu.

În 2009, investigaţiile finalizate au vizat piaţa cerealelor de panificaţie, comerţul cu amănuntul al produselor agroalimentare şi piaţa imobiliară a serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici