Construcţiile de locuinţe au scăzut anul trecut cu 5,8%. Pe total, construcţiile au avansat cu 10,4%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut anul trecut cu 10,4%, ca serie brută, pe seama volumelor mai mari cu 20% la construcţiile inginereşti şi cu 1,1% la clădirile nerezidenţiale, în timp ce construcţiile de locuinţe şi-au redus volumul cu 5,8%, potrivit INS.

290 afișări
Imaginea articolului Construcţiile de locuinţe au scăzut anul trecut cu 5,8%. Pe total, construcţiile au avansat cu 10,4%

Construcţiile de locuinţe au scăzut anul trecut cu 5,8%. Pe total, construcţiile au avansat cu 10,4% (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Pe elemente de structură s-au înregistrat volume mai mari cu 31,8% la lucrările de reparaţii capitale, cu 13,3% la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi cu 5,2% la lucrările de construcţii noi, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în decembrie cu 28,4% faţă de noiembrie, ca serie brută, cu un avans de 30,6% la construcţiile inginereşti, de 27,8% la clădirile nerezidenţiale şi de 14,1% la clădirile rezidenţiale.

Lucrările de construcţii noi au sporit cu 41,1%, cele de reparaţii capitale cu 29,5%, iar cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,9%, susţinută de lucrările de construcţii noi, cu un avans de 16,6%, cele de reparaţii capitale, cu 1,7%, şi de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 1,2%.

Comparativ cu decembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 14,2%, serie brută, pe seama volumelor mai mari cu 41,2% la construcţiile inginereşti. Scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,8%, respectiv cu 16,2%.

Pe elemente de structură, lucrările de reparaţii capitale au sporit cu 71,6%, cele de construcţii noi cu 6,6%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,8%.

Pe serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici