Contract de 122 milioane de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferată peste Dunăre

CFR a semnat, luni, cu asocierea Arcada Company - Metabet - Compania Construcţii Feroviare un contract de 122,6 milioane lei, fără TVA, pentru reabilitarea podurilor de cale ferată peste Dunăre, durata de execuţie a lucrărilor fiind stabilită la 23 de luni.

644 afișări
Imaginea articolului Contract de 122 milioane de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferată peste Dunăre

Contract de 122 milioane de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferată peste Dunăre (Imagine: Mediafax Foto)

"Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către antreprenor a acordului contractual", se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare.

Pentru repararea celor două poduri, inclusiv viaductele de acces, este necesară închiderea alternativă a circulaţiei feroviare pe cele două fire. În această situaţie, pentru menţinerea condiţiilor normale de desfăşurare a traficului feroviar, vor fi puse în funcţiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executării lucrărilor la podurile noi, precizează CFR.

La licitaţia organizată în februarie pentru atribuirea contractului "Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti - Constanţa", au depus oferte asocierile Arcada Company - Metabet - Compania Construcţii Feroviare, Strabag - Tancrad, Azvi - Straco Grup şi compania Consinit.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile (85%) şi bani de la bugetul de stat (15%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici