Cosmote va furniza din aprilie servicii telecom 4G în Bucureşti şi alte oraşe

Cosmote România va furniza, de la finele lunii aprilie, servicii de telecomunicaţii 4G în Bucureşti şi alte câteva oraşe, a declarat luni directorul comercial al operatorului, Panos Makris.

220 afișări
Imaginea articolului Cosmote va furniza din aprilie servicii telecom 4G în Bucureşti şi alte oraşe

Cosmote va furniza din aprilie servicii telecom 4G în Bucureşti şi alte oraşe (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

 

"Prioritatea noastră este să oferim servicii 4G atât prin intermediul modemurilor, cât şi al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizează acest scop. Avem în derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe această tehnologie", a spus Makris, într-o conferinţă.

El a adăugat că, începând de luni şi până la finele lunii aprilie, cei interesaţi pot testa serviciile 4G în magazinul Cosmote din Băneasa Shopping City Bucureşti, care vor fi disponibile în curând în oferta comercială a operatorului.

Potrivit datelor companiei, la finele anului trecut Cosmote România furniza servicii de acces la Internet cu viteze de până la 43,2 Mbps în 74 de oraşe importante, acoperind 41% din populaţia României.

Mai mult, operatorul asigură clienţilor din 147 de oraşe viteze de acces la Internet de până la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+.

În total, serviciile 3G ale Cosmote România acoperă peste 73% din populaţia ţării.

"Reţeaua 3G a Cosmote România va acoperi, până la finele lunii aprilie, 47% din populaţia ţării din 153 de oraşe şi 900 de localităţi din România. Din aprilie 2014, după alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciile de date oferite prin tehnologia LTE (4G) vor fi disponibile la capacitate maximă în termeni de acoperire geografică, în special în zonele cu densitate mare de populaţie", a spus directorul tehnic al operatorului, Lampros Iskos.

El a adăugat că serviciile 4G ale Cosmote România vor permite clienţilor viteze de transfer de până la 75 Mbps (descărcare/download) şi 32,5 Mbps (încărcare/upload).

Prezent la eveniment, directorul general al operatorului, Stefanos Theocharopoulos, a spus că extinderea reţelei 4G va ţine cont de cererea clienţilor şi de posibilitatea respectării calităţii şi parametrilor tehnici specifici acestui tip de servicii.

"Noi nu acoperrim oraşe, ci clienţi. Deci, filozofia noatră este să oferim calitate clienţilor şi să respectăm parametri tehnici ai acestei tehnologii", a spus Theocharopoulos.

Furnizorii reţelei 4G a Cosmote România sunt Ericsson şi ZTE.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, cu 6,4 milioane de clienţi la 31 decembrie 2012.

Operatorul este parte a grupului elen de telecomunicaţii Cosmote.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici