Cresc îngrijorător alertele pentru măşti periculoase

Numărul măştilor periculoase a crescut îngrijorător. Sunt 41 de tipuri de astfel de măşti, pentru care au fost emise şase alerte.

1677 afișări
Imaginea articolului Cresc îngrijorător alertele pentru măşti periculoase

Cresc îngrijorător alertele pentru măşti periculoase

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare şi periculoase, pentru încă 2 noi tipuri de măşti de protecţie neconforme care se adaugă la cele cinci alerte transmise anterior.

Ultimele două alerte au fost emise de Germania şi Croaţia, pentru măşti marca LexusLance fabricate în China şi marca Oany, venite tot din China.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea!

Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie! Ia atitudine!”, transmit cei de la InfoCons.

În România, purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise.

Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii“ se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici