Creşterea economică a Germaniei a încetinit la 0,1% în trimestrul al doilea

Creşterea economică a Germaniei a încetinit la 0,1% în trimestrul al doilea, sub estimările analiştilor, de la 1,3% în primele trei luni, din cauza unei balanţe comerciale negative, consumului scăzut şi investiţiilor slabe, a anunţat marţi biroul oficial de statistică.

112 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică a Germaniei a încetinit la 0,1% în trimestrul al doilea

Creşterea economică a Germaniei a încetinit la 0,1% în trimestrul al doilea (Imagine: Mediafax Foto)

Media estimărilor economiştilor anunţa o creştere de 0,5% a celei mai mari economii europene în al doilea trimestru, după ce cifra pe primele trei luni a fost revizuită oficial de la plus 1,5% la 1,3%.

Institutul francez de statistică a anunţat săptămâna trecută că PIB-ul Franţei, a doua mare economie europeană, a stagnat în trimestrul al doilea.

Economiştii estimează că PIB-ul zonei euro a urcat în perioada analizată cu 0,3%, însă cifra s-ar putea dovedi prea optimistă în urma datelor dezamăgitoare din Germania şi Franţa.

Creşterea economică de 0,1% a Germaniei este cea mai slabă cifră înregistrată din primul trimestru al anului 2009, când ţara era încă în recesiune în urma crizei financiare mondiale.

Încrederea investitorilor de pe pieţele financiare ar putea primi o nouă lovitură în urma datelor economice dezamăgitoare.

Investitorii vor urmări în continuare datele privind creşetrea economică din zona euro, care vor fi publicate de Eurostat la ora 9:00 GMT (12:00 ora României), dar şi întâlnirea dintre cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care vor discuta despre criza datoriilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici