Creşterea preţurilor la carburanţi este resimţită şi în SUA. Joe Biden se gândeşte să elimine taxa federală pe benzină

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că va decide până la sfârşitul săptămânii dacă va susţine o scutire a taxei federale pe benzină, ceea ce ar permite consumatorilor americani să economisească până la 18,4 cenţi pe galon(3,78 litri).

442 afișări
Imaginea articolului Creşterea preţurilor la carburanţi este resimţită şi în SUA. Joe Biden se gândeşte să elimine taxa federală pe benzină

"Da, mă gândesc la asta", a declarat Biden reporterilor după ce s-a plimbat pe plaja din apropierea casei sale de vacanţă din Delaware. "Sper să am o decizie bazată pe date, pe care le aştept până la sfârşitul săptămânii", transmite AP.

Administraţia caută din ce în ce mai mult modalităţi de a scuti populaţia de creşterea preţurilor la pompă, care au început să urce anul trecut şi au crescut după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Biden a declarat că membrii echipei sale urmează să se întâlnească în această săptămână cu directorii executivi ai marilor companii petroliere pentru a discuta despre creşterea preţurilor. Biden a atacat dur companiile petroliere, spunând că acestea obţin profituri excesive în condiţiile în care oamenii resimt criza provocată de creşterea vertiginoasă a costurilor la pompă şi de inflaţie. Dar Biden a spus că nu se va întâlni el însuşi cu directorii companiilor petroliere.

"Vreau o explicaţie pentru motivul pentru care nu rafinează mai mult petrol", a spus Biden.

Administraţia Biden a eliberat deja petrol din rezerva strategică americană, pe lângă faptul că a trimis săptămâna trecută o scrisoare rafinăriilor de petrol în care le îndeamnă să îşi mărească capacitatea de rafinare. Cu toate acestea, aceste eforturi nu au reuşit încă să reducă în mod semnificativ presiunile asupra preţurilor, astfel încât administraţia ia acum în considerare o scutire a taxei pe benzină. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici