Cristian Petrescu: Ministerul Turismului s-ar putea implica în reabilitarea Centrului Vechi al Bucureştiului

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-ar putea implica în reabilitarea şi revitalizarea Centrului Istoric al Capitalei, zonă care poate deveni o atracţie pentru turiştii străini care vizitează Bucureştiul, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul de resort, Cristian Petrescu.

609 afișări
Imaginea articolului Cristian Petrescu: Ministerul Turismului s-ar putea implica în reabilitarea Centrului Vechi al Bucureştiului

Cristian Petrescu: Ministerul Turismului s-ar putea implica în reabilitarea Centrului Vechi al Bucureştiului (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Primăria Capitalei nu are destule programe de promovare a Bucureştiului ca destinaţie turistică. Mă miră lipsa de interes pentru turism a primarului Sorin Oprescu, pentru că turismul este unul dintre domeniile cu cele mai mari rate de creştere", a spus Petrescu.

El a afirmat că turismul ar putea aduce noi locuri de muncă în Capitală, precum şi venituri consistente la bugetul local şi central.

Cristian Petrescu susţine, totodată, că Asociaţia de Turism Bucureşti, din care face parte şi Primăria Capitalei, nu funcţionează.

"Voi solicita un punct de vedere al Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la strategia de dezvoltare turistică a Capitalei. Bucureştenii merită mai multă apreciere pentru patrimoniul cultural - artistic şi pentru serviciile de loisir, iar Primăria Capitalei nu a gestionat suficient această temă", a afirmat ministrul.

El crede că, pe lângă Palatul Parlamentului sau Muzeul Satului, în câţiva ani şi Centrul Vechi al Capitalei ar putea deveni o atracţie pentru turiştii străini.

"În Centrul Vechi trebuie rezolvate mai întâi problemele de infrastructură, inclusiv cele legate de reabilitarea unor clădiri. Doar apoi această zonă poate fi promovată în străinătate", a afirmat Cristian Petrescu.

El a spus că ministerul pe care îl conduce ar putea încerca impulsionarea finalizării lucrărilor din Centrul Istoric, pentru scoaterea acestui produs pe piaţa turistică, prin exercitarea atribuţiilor care revin Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), conform OG 77/2001.

"Am cerut o evaluare a impactului pe care implicarea MDRT l-ar putea avea asupra reabilitării şi revitalizării Centrului Istoric Bucureşti. Dacă din analiză rezultă că am putea impulsiona finalizarea lucrărilor, cu siguranţă că vom acţiona", a adăugat el.

Ordonanţa menţionată declară Centrul Istoric al Capitalei drept zonă de interes naţional şi instituie un consiliu de coordonare a proiectului, din care MDRT face parte şi asigură, în acelaşi timp, secretariatul respectivului for. Conform actului normativ, proiectul poate fi finanţat inclusiv de Guvern, prin MDRT.

Ministrul a mai spus şi că Primăria Capitalei nu ţine cont de planul de marketing al Bucureştiului, pus la dispoziţie de MDRT. "Vom dezvolta programe speciale pentru Bucureşti. Ştim ce avem de făcut, suntem pregătiţi. V-aţi întrebat de ce Bucureştiul nu se situează printre capitalele vizitate în primul rând pentru atracţiile turistice, şi nu doar pentru business?", a adăugat el.

Din soluţiile prezentate în planul de marketing rezultă că segmentului de turism de business din Bucureşti trebuie să i se adauge noi componente, precum turismul de evenimente, cel cultural şi turismul de sănătate.

De asemenea, se vizează o poziţionare a oraşului ca destinaţie recunoscută printre tineri datorită vieţii de noapte şi animaţiei, dar şi printre alte categorii de vârstă care pot fi atrase prin evenimente culturale, cum ar fi festivalul George Enescu, patrimoniu (muzee, clădiri vechi, situri istorice), circuite în împrejurimile oraşului şi chiar turism balnear, spa şi wellness, prin exploatarea apelor termale din nordul Capitalei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici