Croitoru: Economia va reveni pe creştere în 2011

Anul 2010 va fi unul de revenire, iar 2011 unul de creştere pentru economia românească, consideră fostul premier desemnat Lucian Croitoru, arătând, totodată, că relansarea este încetinită de criza politică.

24 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Economia va reveni pe creştere în 2011

Croitoru: Economia va reveni pe creştere în 2011 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Revenirea economiei va fi încetinită de criza politică. Cred că după ce se va încheia criza politică, economia mondială va influenţa şi reluarea creşterii economice din România. Astfel, cred că anul 2010 va fi un an de revenire, iar 2011 va fi un an de creştere", a declarat Croitoru, prezent joi la deschiderea şedinţei Bursei de Valori Bucureşti.

El spune că stimulii monetari injectaţi de băncile centrale din ţările dezvoltate încep să se transforme în credite pentru companii şi astfel creşterea economiilor din aceste ţări va fi reluată, influenţând şi revenirea economiei din România.

"Reluarea creşterii economice în România depinde în mare măsură de ce se întâmplă pe plan mondial. Sunt economii mari, ca a Statelor Unite, a Marii Britanii, care au început să se stabilizeze. Stimulii financiari ai statelor respective încep să se epuizeze şi sunt înlocuiţi de încrederea investitorilor. Economia mondială ne va influenţa pe aceleaşi canale prin care a venit şi criza, însă tot cu întârziere", a afirmat Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici