Croitoru: Soluţia la ieşirea din criză nu este reducerea impozitelor, ci menţinerea stabilităţii

Guvernul va menţine actualul nivel de taxare, fără să majoreze impozite, dar şi fără să diminueze contribuţii pe principiul că din criză se iese prin reducerea impozitelor, deoarece creşterea economică depinde de menţinerea stabilităţii macroeconomice, a declarat premierul desemnat, Lucian Croitoru.

23 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Soluţia la ieşirea din criză nu este reducerea impozitelor, ci menţinerea stabilităţii

Croitoru: Soluţia la ieşirea din criză nu este reducerea impozitelor, ci menţinerea stabilităţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a arătat că o scădere a impozitelor ar fi în contradicţie cu scopul de menţinere a stabilităţii macroeconomice, iar o majorare a taxelor ar reduce puternic atât puterea de cumpărare a populaţiei, cât şi investiţiile companiilor.

"Există şi opinia că soluţia la ieşirea din criză o reprezintă reducerea impozitelor, dar se ştie că viitorul creşterii economice depinde de menţinerea stabilităţii macroeconomice. Din această perspectivă, o reducere a impozitelor în această perioadă ar fi în contradicţie cu scopul menţinerii stabilităţii. Pe de altă parte, mulţi analişti şi politicieni vorbesc de creşterea impozitelor ca soluţie la problemele financiare cu care se confruntă sectorul bugetar. Nu împărtăşesc această viziune, dimpotrivă, cred că este o soluţie greşită, nu doar pentru că suntem în recesiune şi creşterea impozitelor ar reduce şi mai mult puterea de cumpărare a populaţiei şi puterea de a investi a firmelor, dar mai ales pentru că problemele sectorului public sunt în aria cheltuielilor", a spus Croitoru.

Programul de guvernare elaborat de către premierul desemnat Lucian Croitoru prevede menţinerea actualului nivel al cotei de impozitare şi al taxei pe valoarea adăugată, de 16%, respectiv 19%, pe parcursul întregii perioade de guvernare, până în 2012 inclusiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici