Cum au ajuns bancherii să taxeze şi primirea de bani în cont

Clienţii băncilor trebuie să scoată bani din buzunar şi atunci când încasează bani în cont prin ordin de plată sau depunere de numerar la ghişeu, nu doar atunci când fac o retragere de numerar, comisioanele fiind văzute de bancheri ca noi surse de venituri într-un moment în care vânzările de credite nu reuşesc să-şi revină, potrivit Ziarului Financiar.

20 afișări
Imaginea articolului Cum au ajuns bancherii să taxeze şi primirea de bani în cont

Cum au ajuns bancherii să taxeze şi primirea de bani în cont (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Dacă în cazul operaţiunilor cu numerar la ghişeu bancherii vin cu justificarea că taxele sunt menite să acopere costurile de funcţionare ale reţelei, în cazul încasărilor prin virament bancar explicaţiile sunt greu de găsit, mai ales că iniţiatorul plăţii este la rândul său taxat.

Află mai multe despre comisioanele de primirea de bani în cont pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici