Cutremurul şi tsunami-ul din Japonia generează "o criză" a ţigărilor în zonele afectate

Cutremurul şi tsunami-ul care au devastat nord-estul Japoniei au lăsat unele părţi ale regiunii fără ţigări, a anunţat, miercuri, compania niponă Japan Tobacco Inc (JTI), o lovitură pentru fumători într-o ţară în care acest obicei este încă răspândit.

64 afișări
Imaginea articolului Cutremurul şi tsunami-ul din Japonia generează "o criză" a ţigărilor în zonele afectate

Cutremurul şi tsunami-ul din Japonia generează "o criză" a ţigărilor în zonele afectate (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

O parte a centrelor de distribuţie din regiune au fost lovite de dezastru, iar anumite mărci de ţigări nu mai sunt disponibile în stocuri în regiune, a declarat un purtător de cuvânt al JTI pentru Reuters.

În portofoliul JTI, al treilea mare producător de ţigarete la nivel mondial, se află mărci ca Benson & Hedges, Camel şi Winston.

Compania nu poate estima impactul dezastrului asupra vânzărilor, însă acesta, probabil, nu va fi major, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Fumatul este încă foarte răspândit în Japonia şi este permis în baruri, majoritatea restaurantelor şi chiar în unele birouri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici