Dacia a exportat în primul trimestru 80.000 de vehicule, principala destinaţie fiind Franţa

Automobile Dacia a exportat în primul trimestru aproape 80.000 de vehicule, principala destinaţie fiind Franţa, care a detronat Germania, aflată pe prima poziţie a clasamentului de anul trecut, a declarat marţi directorul general al producătorului, Jerome Olive.

30 afișări
Imaginea articolului Dacia a exportat în primul trimestru 80.000 de vehicule, principala destinaţie fiind Franţa

Dacia a exportat în primul trimestru 80.000 de vehicule, principala destinaţie fiind Franţa (Imagine: daciafr)

"În topul pieţelor de export s-a produs o modificare în primul trimestru, prin faptul că Franţa a înlocuit Germania, acest lucru datorându-se faptului că aceasta din urmă nu a continuat programul «Rabla» şi în 2010", a spus, marţi, în conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, Jerome Olive.

Astfel, Dacia a exportat în Franţa 33.014 autovehicule, în Italia 9.859 unităţi şi în Germania 7.220 maşini. Locurile următoare sunt ocupate de Algeria, cu 6.237 de maşini, Spania, cu 4.565, Maroc 4.172 unităţi, iar pe ultimul loc s-a clasat Polonia, cu 1.023 vehicule.

Olive a explicat că România este punctul slab al companiei, din punct de vedere al vânzărilor.

"Faptul că nu vindem atât de mult în România este o problemă, pentru că niciun mare constructor nu s-a dezvoltat fără ajutorul pieţei locale", a afirmat şeful Dacia.

El arătat că grupul Renault a investit în România, până la finele anului trecut, 1,5 miliarde de euro şi că proiectul Duster a necesitat investiţii de 73 de milioane de euro, în proiectarea şi industrializarea modelului.

Olive a adăugat că, în prezent, compania derulează studii de piaţă pentru a afla aşteptările clienţilor de la modelul Duster.

Duster a fost prezentat pentru prima oară pe 2 martie la salonul auto de la Geneva.

În România, Dacia Duster poate fi achiziţionată de la un preţ începând de la 10.500 de euro pentru varianta 4X2. Pentru versiunea Laureate, 4X4, cu un motor diesel de 1,5 litri şi 110 cai putere, preţul ajunge la 15.600 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici