Daciana Sârbu: Ne gândim la soluţii legislative pentru spaţii speciale cu produse bio în mari magazine

Europarlamentarul Daciana Sârbu a anunţat, joi, că sunt avute în vedere soluţii legislative de creare a unor spaţii speciale pentru produsele bio în marile magazine şi a arătat că promovarea agriculturii bio poate fi mai importantă pentru dezvoltarea României chiar decât intrarea în Schengen.

526 afișări
Imaginea articolului Daciana Sârbu: Ne gândim la soluţii legislative pentru spaţii speciale cu produse bio în mari magazine

Daciana Sârbu (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut la Nurnberg, unde europarlamentul român a participat la Târgul BioFach destinat agriculturii ecologice.

Importanţa agriculturii bio a fost explicată de către europarlamentar prin faptul că poate contribui nu numai la dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural, ci şi la definirea unui brand de ţară autentic.

"Promovarea agriculturii bio este mai importantă pentru dezvoltarea României chiar decât intrarea în Schengen, ea poate contribui nu numai la dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural, ci şi la definirea unui brand de ţară autentic. Ne gândim la găsirea unei soluţii legislative de creare a unor spaţii speciale pentru produsele bio în marile magazine", a spus Daciana Sârbu.

Târgul BioFach se desfăşoară în perioada 13-16 februarie şi găzduieşte 2.200 de firme din întreaga lume. România, cu statutul de "Ţara anului", este reprezentată de 55 de producători şi are alocat un spaţiu expoziţional de 600 metri pătraţi

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici