Daimler vinde participaţia de 5,3% la Tata Motors pentru circa 430 de milioane de dolari

Grupul auto german Daimler, al doilea mare producător mondial de maşini de lux, vinde participaţia de 5,3% deţinută la constructorul indian Tata Motors, vizând un preţ de până la 428 de milioane de dolari, potrivit unui surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

21 afișări
Imaginea articolului Daimler vinde participaţia de 5,3% la Tata Motors pentru circa 430 de milioane de dolari

Daimler vinde participaţia de 5,3% la Tata Motors pentru circa 430 de milioane de dolari

În urma tranzacţiei, care urmează să fie încheiată marţi, Daimler va părăsi acţionariatul celei mai mari companii auto din India, după mai mult de cinci decenii de colaborare.

Daimler a format un parteneriat cu Tata Motors în 1954, pentru producţia de autovehicule.

"Participaţia nu a adus niciun beneficiu Daimler în ultimii 40 de ani, iar lichidităţile sunt un lux în prezent", a afirmat analistul Credit Suisse Arndt Ellinghorst.

Titlurile Tata Motors au crescut cu 0,4% în şedinţa de tranzacţionare de luni, întrucât informaţia privind ieşirea Daimler din acţionariat a apărut după închiderea bursei din India. Preţul de vânzare vizat de Daimler este cu 7,6% mai mic decât închiderea din ultima şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici