Dan Coflea, Bulrom Gas: Ne aşteptăm în continuare la o scădere a preţului petrolului

Jucătorii din piaţa de carburanţi sunt rezervaţi în a face previziuni optimiste în legătură cu evoluţia preţului petrolului în perioada imediat următoare, estimând continuarea trendului descendent, cel puţin pe termen scurt.

483 afișări
Imaginea articolului Dan Coflea, Bulrom Gas: Ne aşteptăm în continuare la o scădere a preţului petrolului

Dan Coflea, Bulrom Gas: Ne aşteptăm în continuare la o scădere a preţului petrolului

Scăderea în continuare a preţului va avea un impact negativ şi asupra preţurilor produselor comercializate de companii, este de părere Dan Coflea, director comercial în cadrul Bulrom Gas, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de GPL (gaz petrolier lichefiat).

„Ne aşteptăm în continuare – cel puţin pentru prima parte a anului – la o scădere a preţului petrolului, ce va avea un impact şi asupra preţurilor produselor comercializate de noi.“

Potrivit informaţiilor disponibile, anul trecut media de preţ a barilului de petrol a fost de circa 52 de dolari, faţă de o medie de aproape 100 de dolari în 2014. La începutul săptămânii trecute, preţul spot al barilului de petrol era de circa 39 de dolari, după ce la începutul acestui an comoditatea scăzuse pentru prima dată în ultimii 12 ani sub pragul de 30 de dolari.

Recent, antreprenorii de la Bulrom au anunţat că au în plan anul acesta deschiderea primelor zece benzinării sub brandul OCTANO.

Pasul marchează încă o intrare a unei companii antreprenoriale pe unul dintre cele mai dure segmente din Româ¬nia, comer¬ţul cu ben¬zină şi moto¬rină, un business anual de aproape 10 miliarde de euro controlat cu autoritate de patru mari jucători - Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România.

Potrivit datelor furnizate de companie, anul trecut businessul Bulrom a ajuns la circa 420,9 milioane de lei (95 de milioane de euro), în scădere cu aproape 8% faţă de 2014, când firma a avut 456,8 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici