Dan Ionescu, director general al EnergoNuclear

Dan Ionescu, şef de direcţie în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a fost ales director general al EnergoNuclear, compania de proiect care va realiza reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse apropiate subiectului.

416 afișări
Imaginea articolului Dan Ionescu, director general al EnergoNuclear

Dan Ionescu a fost ales director general al EnergoNuclear

Acţionarii EnergoNuclear s-au întâlnit joi în prima adunare generală a acţionarilor, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind alegerea şefului companiei.

"Adunarea Generală a Acţionarilor a formalizat numirea domnului Tudor Şerban, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, pentru poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, care menţionează că Dan Ionescu a fost numit director general.

Postul de director economic va fi ocupat de Silvia Damian, iar Mircea Gheorghe a fost numit director tehnic al EnergoNuclear, se mai spune în comunicat.

EnergoNuclear este compania mixtă formată din Nuclearelectrica în asociere cu Enel (Italia), Electrabel (GDF Suez), CEZ (Cehia), Iberdrola (Spania), RWE (Germania) şi ArcelorMittal România.

Construcţia unităţilor nucleare 3 şi 4, fiecare cu o putere instalată de 720 MW, ar trebui să înceapă în 2010-2011, iar investiţia este evaluată la patru miliarde de euro. Termenul iniţial de punere în funcţiune a reactoarelor era 2014-2015, dar a fost decalat pentru 2015-2016.

Statul, prin Nuclearelectrica, va controla 51% din acţiunile EnergoNuclear, CEZ, GDF Suez, Enel şi RWE vor deţine fiecare câte 9,15% din titluri, iar Arcelor Mittal şi Iberdrola câte 6,2% din capital.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici