De ce fuge România de banii chinezeşti. Cum a reuşit Ungaria să îngenuncheze Bucureştiul - Secretele "made in China"

România a ratat una dintre cele mai mari oportunităţi ale începutului de mileniu: investiţiile din China, ţară aflată în plină expansiune globală. În 2009, faţă de 2008, China a urcat de pe locul 12, pe 5, din punctul de vedere al totalului investiţiilor externe directe, cu 56,5 miliarde de euro, iar analiştii se aşteaptă ca puterea asiatică să îşi dubleze investiţiile în doar 3 ani (intervalul 2010-2012), informează Gândul.

99 afișări
Imaginea articolului De ce fuge România de banii chinezeşti. Cum a reuşit Ungaria să îngenuncheze Bucureştiul - Secretele "made in China"

De ce fuge România de banii chinezeşti. Cum a reuşit Ungaria să îngenuncheze Bucureştiul - Secretele "made in China" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În anii '90, România era unul dintre partenerii comerciali preferaţi ai Chinei, între ţările europene. În 2003, România încă ocupa poziţia a 7-a, în Europa (inclusiv Rusia), din punct de vedere al sumei investiţiilor directe din China, cu 30 de milioane de euro, respectiv 7% din total, conform unei analize a Institutului pentru Afaceri Externe al Marii Britanii. Patru ani mai târziu, România pierduse deja, 5 poziţii.

Citeşte mai multe despre secretele "made in China" pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici