Declinul bursei din Statele Unite se accelerează, din cauza temerilor privind Franţa

Declinul bursei din Statele Unite s-a accelerat la 3% în prima oră de la deschiderea şedinţei de miercuri, din cauza temerilor că sectorul bancar francez, cu expunere masivă faţă de criza datoriilor suverane de la periferia zonei euro, ar putea avea probleme.

622 afișări
Imaginea articolului Declinul bursei din Statele Unite se accelerează, din cauza temerilor privind Franţa

Declinul bursei din Statele Unite se accelerează, din cauza temerilor privind Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţiile financiare au avut cele mai mari pierderi, iar indicatorul KBW pentru sectorul bancar a coborât cu 6,2%. Marile instituţii financiare au scăzut puternic, acţiunile Bank of America coborând cu 12,2%.

Băncile din Franţa au fost afectate puternic pe bursa de la Paris. Societe Generale, asupra căreia traderii americani şi-au concentrata atenţia, a scăzut cu 16%, iar BNP Paribas cu 13,2%.

"Franţa are în portofoliile băncilor 350 de miliarde de euro din datoria Italiei", a spus Dave Rovelli, director operaţional pentru bursele americane la compania Canaccord Adams.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 3,05%, Standard & Poor's 500 cu 2,87%, iar Indicele Cmpozit Nasdaq cu 2,92%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici