Deflaţia din China generează preocupări privind relansarea economică post-pandemie

Economia Chinei se confruntă cu deflaţie uşoară, pe fondul scăderii importurilor şi exporturilor, ceea ce generează preocupări privind ritmul relansării economice după criza generată de pandemie.

939 afișări
Imaginea articolului Deflaţia din China generează preocupări privind relansarea economică post-pandemie

Sursa: Mediafax Foto

Indicele preţurilor produselor de consum (CPI) a scăzut cu 0,3% în iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

China s-a mai confruntat cu deflaţie în februarie 2021, în plină pandemie, pe fondul restricţiilor generale. Preţurile la alimente, transporturi şi produse casnice au scăzut semnificativ în iulie. Cel mai mult a scăzut preţul cărnii de porc, cu 26%, potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Beijing, citat de postul de televiziune CNN.

Noile date despre preţuri intervin după scăderile importurilor şi exporturilor Chinei, ceea ce generează preocupări suplimentare privind ritmul relansării economice post-pandemie.

Activităţile economice stagnează în China, iar analiştii recomandă intensificarea cheltuielilor bugetare. "Nu există nicio reţetă secretă pentru stimularea inflaţiei. Dar pot fi combinate elemente de suplimentare a cheltuielilor bugetare, scăderi de taxe şi relaxarea politicii monetare", afirmă Daniel Murray, analist la grupul de evaluare a activelor EFG, citat de BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici